Спокуса по-італійськи, взимку виявилося не менш приємним, ніж в літній час!
Інгредієнти
Вершки – 200 мл | |
Апельсин – 1/2 | |
Лимон – 1/2 | |
Цукор – 75 г | |
Ванільний цукор – 15 г | |
Кориця мелена – 10 г | |
Желатин – 5 г | |
Коньяк – 20 мг | |
Лікер “Амаретто” – 20 мг | |
Ківі – 1 | |
Груша – 1 | |
Белон сухе вино – 100 мл | |
Цукрова пудра – 10 р |
Багатьом знайомі й улюблені десерти – желе, варіантів дійсно безліч!
Приготування не вимагає високої майстерності, але концентрація і увага знадобиться.
З цим рецептом мені пощастило познайомитися під час Різдвяних канікул, подорожуючи по Італії!
Певне поєднання інгредієнтів дає десерту новорічне початок!
Покроковий рецепт
Вершки виливаємо в каструлю і ставимо на повільний вогонь, не більше 30-40 градусів. Вичавлюємо сік половини лимона і апельсина в каструлю. Можна, при бажанні, додати дрібно натерту цедру апельсина і лимона, але тоді необхідно процідити суміш перед додаванням желатину!!!
Додаємо цукор і ванільний цукор, не перемішуємо!!!
Як тільки цукор почне трохи растапливаться, додаємо 1 чайну ложку меленої кориці! Перемішуємо ретельно. Доводимо отриману суміш до кипіння. Вимикаємо.
Желатин розвести окропом, перемішуємо до однорідності і вливаємо в каструлю з сумішшю. Туди ж додаємо коньяк і лікер. Перемішуємо, що б желатин не осел, до 5 хвилин.
За цей час суміш охолоне і її можна розливати по формочках!
Відправляємо в холодильник на 2 години!
Очистити ківі і грушу, нарізати середніми скибочками, дати соку стекти. Потім перемішати з вином, і дати просочитися.
Через дві години, виймаємо формочки з желе, акуратно перевертаємо їх на тарілки.
Желе зверху посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо нарізаними фруктами у вині!