Відбивні котлети Кордон Блю із сиром і шинкою

Відбивні котлети Кордон Блю із сиром і шинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відбивні котлети “Кордон Блю” із сиром і шинкою за даним рецептом готуються з курячого філе. Котлети виходять соковитими і дуже смачними.

Інгредієнти

куряче філе без шкірки – 3 штуки
будь-яке рослинне масло – 50 мл для смаження
гірчиця – одна чайна ложка
перець крупного помелу чорний – за смаком
морська сіль – за смаком
куряче яйце – 1 штука
сухарики пшеничні мелені – шість ст. ложок для панірування
просеянная борошно пшеничне – чотири столові ложки самого кращого гатунку

Як приготувати Відбивні котлети “Кордон Блю” із сиром і шинкою

Як тільки мова заходить про фаршированих котлетах, багата уява деяких людей відразу ж малює соковиті ароматні котлетки, що отримало назву «Кордон Блю».

Насправді, існує маса рецептів та інші фаршированих котлет, але саме ці відбивні курячі котлети ми і розглянемо…

Покроковий рецепт

Взяти куряче філе, спочатку гарненько промити, після чого підсушити на паперовому рушнику. Як тільки куряче філе підсохне, створити на ньому поздовжній надріз, правда, не до самого кінця, потім розгорнути.

Відбити кухонним молоточком без зайвого фанатизму куряче філе, на свій розсуд присипати його перцем крупного помелу і сіллю.

Після цього можна зайнятися і приготуванням начинки. Нарізати шинку, бажано великими шматочками, але тоненько. Нарізати сир.

Взяти м’ясо, внутрішню сторону можна змастити гірчицею (але не обов’язково, це справа смаку).

На відбитий шматок курячого м’яса викласти начинку. Спочатку кладеться шинка, потім сир. Закрити «книжечкою» куряче філе, злегка притиснути, точно також вчинити і з іншими шматками м’яса свійської птиці (для вірності, можна скріпити зубочисткою).

Тепер знадобиться три ємності, в одну з яких слід насипати мелені сухарі для панірування, у другу спочатку розбити куряче сире яйце, потім збити трохи його, в третю додати необхідну кількість борошна.

Далі приготовані заготовки для майбутніх відбивних котлеток обваляти спочатку з обох сторін у просіяного пшеничного борошні, потім занурити в збиту яєчну суміш, лише після цього їх додатково слід обсипати меленим сухарями для панірування.

Добре прогріти саму важку сковороду з рослинним маслом, далі з обох боків обсмажити відбивні котлети «Кордон Блю».

Тепер курячу відбивну «Кордон Блю» викласти на плоске блюдо, подавати з гарніром, зеленню і/або свіжими овочами. Приємного апетиту!