• зніміть шкірку, відокремте м’ясо від кісток. У вас вийде дві половинки філе;
• від кожної половинки відокремте так зване “мале філе” (це невеликий шматочок, який легко відділяється від основної частини м’яса);
• кожне залишився “велике філе” розріжте поперек волокон на три частини, які будуть неоднаковими по товщині;
• приступаємо до нарізки майбутніх відбивних. “Малі філе” залишаємо як є. Саму тонку частину “великого філе” теж не розрізаємо. А от частини, які товстіший, розрізаємо вздовж волокон на 2 – 4 пластини (це залежить від обсягу грудки);
• і, нарешті, відбиваємо. Кладемо кожен пластик на мокру дошку (на сухий ніжне філе “разлохматится”), зверху м’ясо накриваємо харчовою плівкою і стукаємо по ньому молоточком. Відбивати курячі пластики потрібно тільки з одного боку.
• тиснемо прес для часнику очищені часточки, змішуємо з чорним меленим і сіллю і тиснемо все це товкачиком. Сіль краще брати морську середнього помелу – так суміш краще продавлюється і, головне, дає більше соку; збиваємо молоко з яйцем, занурюємо в суміш кожну відбивну, потім в панірувальні сухарі;
• відбивні, обсмажуємо з двох сторін, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні ще 5 – 7 хвилин.
• подаємо до столу курячі відбивні в гарячому вигляді. Приємного апетиту!