Відкритий лимонний пиріг

Відкритий лимонний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати інгредієнти

1. Лимон відварити протягом 5 хвилин разом з шкіркою, щоб прибрати гіркоту. Злегка остудити.

2. Змішати масло, 2 ст. л. цукру, щіпку солі, ванілін і яйце. Повинна вийти однорідна суміш.


3. В отриману масу ввести муку і розпушувач. Вимісити тісто, залишити на 10 хвилин «відпочити».

4. Лимон не очищаючи розрізати, уважно видалити всі кісточки.

5. У блендер висипати цукор, що залишився, додати порізаний лимон, перемолоти до однорідного стану.


6. Руки змочити водою, розподілити тісто по формі для випічки, викласти начинку розрівняти.

7. Духовку розігріти до 220 градусів, випікати протягом 25 – 30 хвилин.
Цукор можна використовувати за смаком. Якщо хочеться зробити пиріг якнайсолодше, то буде потрібно повний стакан, а якщо кисліші, то буде достатньо 3 – 4 чайних ложок. Перед чаюванням пиріг можна посипати свіжої лимонної цедрою і цукровою пудрою.