Молода картопля добре промийте, поставте варитися на вогонь, заливши його на половину водою. Щедро посоліть, додайте скибочки лимона.
Коли картопля закипить, зменшіть вогонь, накрийте чистим кухонним рушником і варіть до готовності картоплі (але щоб він не розвалився, а тільки «зморщився»).
Час приготування займе 20-30 хвилин в залежності від розмірів картоплі. При необхідності, додати ще води.
Тепер зробимо заправку (її можна зробити навіть за день, від цього вона стає ще краще). Використовуючи ступку і товкач, розім’яти часник, сіль і всі прянощі. Додати хлібні крихти (якщо використовуєте), оливкове масло і перемішати. Додати оцет, мало-помалу, постійно розминаючи і заважаючи. Додати шматочки несолоного сиру (легкого і м’якого по консистенції), перемішати.
Гарячий картопля викласти на блюдо, залити сирною сумішшю і поставити в духовку на 5 хвилин (можна підтопити в мікрохвильовці). Подавати до столу.
Приємного апетиту!