Одне з найпростіших страв, приготування, а так само підійде як для любителів солодкого, якщо додати фрукти і горіхи, так і для шанувальників оригінального смаку в композиції з овочами.
Інгредієнти
Крупа вівсяна – 65 гр | |
Виноград – 4 – 5 ягід | |
Мед – 1 ч. л. |
Безсумнівно, вівсяна каша є лідером серед корисних сніданків! Адже вона володіє необхідною кількістю вуглеводів і жирів, що б організм наситився до наступного обідньої прийому їжі, а ви, безсумнівно відчували заряд енергії і сил, які нам так потрібні саме вранці.
Покроковий рецепт
Насипаємо необхідну кількість вівсяної каші, використовуючи ваги, або ж на-віч. Мені знадобилося 65 грам на одну порцію. Ретельно промиваємо виноград.
Пересипаємо кашу в каструлю, або невелику залізну мисочку, і заливаємо водою (250 мл). В такому співвідношенні каша виходить досить рідка і в’язка, але ви можете додавати на 50 – 100 гр менше води, для більш щільної маси. Ставимо кашу на повільний вогонь, періодично помішуючи.
Коли каша закипить, необхідно її ретельно перемішати, вимкнути газ і накрити кришкою. Через пару хвилин каша буде готова!
Для доповнення смаку ви можете додати декілька шматочків банана або яблука, сухофрукти, горіхи або овочі. Я шанувальник винограду, тому використовую саме його. Зверху кладемо чайну ложечку меду або вершкового масла.