Готується на раз-два-три. Єдине, з чим доведеться морочитися – чистка і оброблення риби. Але і це не проблема. Можна купити вже оброблену рибу.
Інгредієнти
Вода – 2 л | |
Хек – 300 г | |
Картопля – 500 г | |
Морква – 1 шт. велика | |
Цибуля – 1 шт. | |
Кукурудзяна крупа – 100 г | |
Лавровий лист – 7 шт. | |
Чорний перець – 0,5 ч. л. | |
Прованські трави – щіпка | |
Кріп – щіпка | |
Сіль – 1,5 ч. л. | |
Гірчичне масло – 1 ч. л. |
У дитинстві риба була не моїм улюбленим продуктом. А зараз, просто жити без неї не можу. Смажена, варена, запечена. Вуха – це, мабуть, саме легкозасвоюване і дієтичне блюдо з риби. Хек зробить її максимально легкою і нежирною. Таку «хековую юшку можна готувати навіть для зовсім маленьких дітей. І садити їх як дорослих за загальний стіл з усіма членами сім’ї.
Покроковий рецепт
Ставимо на великий вогонь трилітрову каструлю з водою (знадобиться близько 2 л). Даємо їй закипіти і кидаємо в неї попередньо почищений хек і цибулину (цілком). Накриваємо кришкою.
Даємо закипіти ще раз і кидаємо в рибний бульйон лавровий лист і сіль. Нехай повариться хвилин п’ять.
Дістаємо хек. Даємо охолонути.
Чистимо 0,5 кг картоплі і нарізаємо його досить дрібними шматочками. Закидаємо його в рибний бульйон.
Моркву чистимо і теж ріжемо (трохи меншого розміру ніж картопля, але не дуже дрібно). Кидаємо до картоплі.
Через 20 хвилин кипіння, додаємо в наш суп 200 г кукурудзяної крупи.
Покипев 10 хвилин, суп потрібно заправити чорним перцем, прованськими травами і кропом. І додати до нього, попередньо очищену від кісток м’якоть хека.
При подачі заправляємо суп гірчичним маслом і посипаємо свіжим кропом.