Вуха Хековая

Вуха Хековая – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готується на раз-два-три. Єдине, з чим доведеться морочитися – чистка і оброблення риби. Але і це не проблема. Можна купити вже оброблену рибу.

Інгредієнти

Вода – 2 л
Хек – 300 г
Картопля – 500 г
Морква – 1 шт. велика
Цибуля – 1 шт.
Кукурудзяна крупа – 100 г
Лавровий лист – 7 шт.
Чорний перець – 0,5 ч. л.
Прованські трави – щіпка
Кріп – щіпка
Сіль – 1,5 ч. л.
Гірчичне масло – 1 ч. л.

Як приготувати Вуха “Хековая”

У дитинстві риба була не моїм улюбленим продуктом. А зараз, просто жити без неї не можу. Смажена, варена, запечена. Вуха – це, мабуть, саме легкозасвоюване і дієтичне блюдо з риби. Хек зробить її максимально легкою і нежирною. Таку «хековую юшку можна готувати навіть для зовсім маленьких дітей. І садити їх як дорослих за загальний стіл з усіма членами сім’ї.

Покроковий рецепт

Ставимо на великий вогонь трилітрову каструлю з водою (знадобиться близько 2 л). Даємо їй закипіти і кидаємо в неї попередньо почищений хек і цибулину (цілком). Накриваємо кришкою.

Даємо закипіти ще раз і кидаємо в рибний бульйон лавровий лист і сіль. Нехай повариться хвилин п’ять.

Дістаємо хек. Даємо охолонути.

Чистимо 0,5 кг картоплі і нарізаємо його досить дрібними шматочками. Закидаємо його в рибний бульйон.

Моркву чистимо і теж ріжемо (трохи меншого розміру ніж картопля, але не дуже дрібно). Кидаємо до картоплі.

Через 20 хвилин кипіння, додаємо в наш суп 200 г кукурудзяної крупи.

Покипев 10 хвилин, суп потрібно заправити чорним перцем, прованськими травами і кропом. І додати до нього, попередньо очищену від кісток м’якоть хека.

При подачі заправляємо суп гірчичним маслом і посипаємо свіжим кропом.