Ставимо на великий вогонь трилітрову каструлю з водою (знадобиться близько 2 л). Даємо їй закипіти і кидаємо в неї попередньо почищений хек і цибулину (цілком). Накриваємо кришкою.
Даємо закипіти ще раз і кидаємо в рибний бульйон лавровий лист і сіль. Нехай повариться хвилин п’ять.
Дістаємо хек. Даємо охолонути.
Чистимо 0,5 кг картоплі і нарізаємо його досить дрібними шматочками. Закидаємо його в рибний бульйон.
Моркву чистимо і теж ріжемо (трохи меншого розміру ніж картопля, але не дуже дрібно). Кидаємо до картоплі.
Через 20 хвилин кипіння, додаємо в наш суп 200 г кукурудзяної крупи.
Покипев 10 хвилин, суп потрібно заправити чорним перцем, прованськими травами і кропом. І додати до нього, попередньо очищену від кісток м’якоть хека.
При подачі заправляємо суп гірчичним маслом і посипаємо свіжим кропом.