Яблучний кекс з корицею і мускатним горіхом
Інгредієнти
Яблука – 1 шт. | |
Яйця – 2 шт. | |
Цукор – 100 гр. | |
Борошно – 200 гр. | |
Кефір – 200 мл | |
Розпушувач – ½ пакету | |
Кориця – 1 ч. л. | |
Мускатний горіх – щіпка |
Класичне, але неймовірно смачне поєднання яблук і кориці доповнюється чудовим ароматом мускатного горіха. Від такого кексу неможливо відмовитися
Покроковий рецепт
1. Яблука промити, очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити серцевину. Нарізати яблука невеликими кубиками.
2. У каструлю розбити яйця, додати цукор, кефір і добре збити.
3. Потім всипати борошно з розпушувачем, корицю, мускатний горіх і розмішати тісто, щоб не було грудок.
4. У утворилося тісто додати яблука і рівномірно розподілити їх в тесті.
5. Форму для випічки змастити рослинним маслом і вилити в неї тісто. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
6. Шалено смачний з приголомшливим ароматом кекс готовий. Залишилося заварити чай!