Дуже простий у приготуванні, але з просто приголомшливим смаком і ароматом яблучний пиріг
Інгредієнти
Яблука – 5-6 шт. | |
Цукор – 100 гр. | |
Яйця – 2 шт. | |
Борошно – 250 гр. | |
Кефір – 200 мл | |
Кориця – 1 ч. л. | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Абрикосові кісточки – 5-6 шт. | |
Сода або розпушувач – 1 ч. л. |
Що може бути краще, ніж запах свіжої випічки, особливо якщо це яблучна випічка з корицею і мускатним горіхом! Приголомшливий аромат витає по всій квартирі під час її приготування, і ти з нетерпінням чекаємо, коли можна буде відкусити ласий шматочок. А сьогодні ми додамо в неї ще один секретний інгредієнт, який зробить таку випічку ще пахучіше і смачніше. Про нього мова піде нижче
Покроковий рецепт
1. Яблука помити, очистити, видалити серцевину і порізати на скибочки. Дно форми для випічки змастити рослинним маслом і по колу викласти половину яблук.
2. У каструлі збити яйця, цукор і кефір. Додати борошно, погасити на неї соду оцтом, потім корицю і мускатний горіх. А тепер прийшов час нашого секретного інгредієнта – це абрикосові кісточки. Буквально пару таких штучок, розмелених в кавомолці, достатньо для того, щоб надати випічці неймовірний аромат мигдалю. Все із-за того, що в них міститься дуже корисна для здоров’я речовина – амігдалін. Все ще раз добре збити міксером.
3. На яблука у формі зверху вилити тісто. На верх тіста розкласти залишилися яблука. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
4. Пиріг вийшов шалено смачним, вологим і з приголомшливим ароматом!