Яблучний пиріг Як у бабусі

Яблучний пиріг Як у бабусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яйце збиваємо з цукром, міксером на великих обертах, після чого в чашу вносимо м’який маргарин. Зменшуючи інтенсивність перемішування, розтираємо маргарин, потім знову підвищуємо обертів. Вносимо порційно простий йогурт без смаку.

Просіваємо борошно і розпушувач, перемішуємо з усіма збитими продуктами. Форму для випічки стандартного розміру в 25 сантиметрів змащуємо по колу маслом, дно устеляємо пекарської папером. Виливаємо тісто у форму, рівномірно розподіляючи, однак, відсуваючи його від центру до країв, щоб посередині вийшло подобу ванночки.

Яблука твердих сортів, кислі або кисло-солодкі, очищають від шкірки, нарізають на четвертинки, потім вирізують серцевину. Шинкують очищені яблука тонкими смужками, після чого укладають по колу у “ванну” з тіста.

Поділяємо білки з жовтками в різні ємності. Білки збиваємо до гарної стійкості, потім вмішуємо половину від усього зазначеного для заливки цукру, продовжуємо роботу міксером. Жовтки ж просто добре перетираємо з половиною цукрового піску, вносимо сметану, борошно. Неквапливими рухами вносимо білки, перемішуючи заливку з дна чаші наверх.

Заливаємо сумішшю яблука, так щоб не залишилося порожнин. Присипаємо поверхню корицею. Для цього порошок кориці насипають на лист паперу, потім легко трясучи його, рівномірно розподіляють корицю по периметру. Випікають пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 35 – 40 хвилин.

Після акуратно виймають з форми, відокремлюють аркуш паперу, прикрашають за бажанням.