Яблучно-чорничний пиріг на сметані

Яблучно-чорничний пиріг на сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг готується дуже просто і досить швидко. Інгредієнти для його приготування легко можна знайти в магазині або на ринку.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування пирога.

Яйця розтерти з цукром.

Додати туди соду гашену оцтом.


Потім додати сметану, вершкове масло і борошно. Все добре перемішати. Тісто не повинно бути сильно крутим.

Змастити форму для випічки вершковим маслом. Викласти туди половину тіста. Добре розрівняти.

Яблука порізати скибочками (попередньо видалити серцевину) і викласти на тісто.

Чорниці (можна використовувати свіжу або заморожену) викласти на яблука.

Покрити зверху рештою тестом і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину.



Яблучно-чорничний пиріг готовий. Подавати можна як теплим, так і захололим. Добре підійде до чаю. Приємного апетиту!