Ячна каша з грибами

Ячна каша з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Щоб зварити ячну крупу потрібно обов’язково дотримуватися пропорції. Варимо 1 до 2 – 1 порція крупи, 2 порції води. При варінні обов’язково заважати кашу, тому що вона дуже часто пригорає. Коли крупа закипіла, варити її потрібно ще 5 хв. Після чого накриваємо каструлю кришкою і відставляємо.




Для смачного і ароматного соусу використовуємо печериці. Їх треба помити, нарізати на шматочки і обсмажити на сильному вогні до золотистої скоринки з додаванням цибулі. Не забуваємо дбавить спеції. Я кладу крім солі і перцю ще і гілочку розмарину, вона надає страві пікантності.




Самий головний секрет – це заварювання каші з грибами. Гарячу кашу викладаємо в глибоку чашу, зверху викладаємо грибну суміш. Накриваємо все харчовою плівкою і даємо настоятися 15 хв. Після цього відкриваємо чашу і перемішуємо гарнір з грибами.


І, нарешті, викладаємо готову, ароматну розсипчасту кашу в тарілку, прикрасивши скибочками грибів.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!