Для приготування паштету з печінки тріски в домашніх умовах знадобитися сира печінка тріски, 3-4 лаврових листа, чорний перець, сіль кухонна.
Інгредієнти
Печінка тріски – 1 килограми | |
Ларовый лист – 4 аркуша | |
Чорний перець – 2 грам | |
Кухонна сіль – 2 грами |
Печінка тріски є дієтичним делікатесом. Корисна, смачна, містить багато вітамінів, амінокислот, мікроелементів. Підходить для приготування різноманітних страв на свята, будні.
Покроковий рецепт
Дістати сиру печінку зі свіжої або розмороженої тріски. Вирізати сиру печінку з риби без пошкодження тонкої оболонки, відрізати жовчний міхур, щоб не було гіркоти. Сиру печінку промити в дуршлаке під проточною холодною водою.
У скляну банку, за розміром підходить за кількість сирої печінки, покласти 3-4 лаврових листа на дно скляної банки, трохи чорного перцю, зверху покласти сиру печінку тріски, щоб банку була заповнена печінкою на дві третини своєї ємності, посолити в міру.
У каструлю налити холодної води, покласти в каструлю з водою скляну банку з сирої печінкою. Банку з печінкою повинна бути у воді на стільки, щоб не діставало до горлечка банки. Поставте каструлю з банкою на плиту, доведіть воду до кипіння, варіть на водяній бані. Час варіння банки 500 мл – одну годину, один літр – два години.
Коли в банку печінка тріски покриється жиром на чверть, то печінка готова. Потрібно витягнути банку з води, остудити при кімнатній температурі, жир виливати не потрібно, зберігати банку з готової печінкою в холодильнику.
Готову печінку тріски можна намазати на порізаний шматочками хліб, зверху покласти нарізані огірки, помідори, зелень.