Яловича печінка, смажена з картоплею

Яловича печінка, смажена з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт смаженої печінки не вимагає великих витрат, як матеріальних, так і фізичних. Молодим недосвідченим господиням на замітку.

Інгредієнти

Печінка яловича – 500грамм
Картопля – 500грамм
Цибуля ріпчаста – 300грамм
Сметана або майонез – 2 ст. л.
Сіль, перець – За смаком
Масло рослинне – Щоб покрило дно сковорідки

Як приготувати Яловича печінка, смажена з картоплею

З печінки можна приготувати безліч страв – це і оладки і млинці, і пиріжки з печінкою та ін. Але сьогодні ми приготуємо смажену печінку з картоплею. Печінка багата мікроелементами і вітамінами групи В. І по корисності навіть перевершує м’ясні страви.

Покроковий рецепт




Крок 1.
Перед тим як приступити до приготування страви, спочатку підготуємо продукти. Печінка слід замочити на годину в холодній воді, а потім зняти плівку і нарізати на шматочки. Цибулю нарізати півкільцями. Картоплю нарізати як вам подобається.

Крок. 2
Після того як всі нарізали, рослинна олія наливаємо в сковорідку і ставимо на великий вогонь. Коли масло добре нагріється, кладемо печінку і смажимо так 5 хвилин.

Крок 3.
Через 5 хвилин додаємо цибулю і смажимо разом ще 10 хвилин на великому вогні.

Крок 4.
Після закінчення часу додаємо 2 ст. л. сметани. Добре перемішуємо.


Крок 5.
Залишилося додати сіль, перець, картоплю і зменшити вогонь на маленький. Закриваємо кришку і смажимо 20 хвилин до повного приготування. Кожні п’ять хвилин відкривайте кришку і перемішуйте, щоб не пригоріло.

Крок 6.
Якщо у вас сковорідка з товстим дном, то воду додавати не треба. Я не додаю. Якщо ж дно тонке то можна додати півсклянки води і тушкувати на маленькому вогні. Готову страву можна доповнити корейської морквою або посипати зеленню. Приємного всім апетиту!