Яловича печінка, тушкована з цибулею. Додавши сметанку ви зробите її більш ніжною.
Інгредієнти
Печінка яловича – 800 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Сметана – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком |
Яловича печінка є дуже корисним продуктів, особливо для підростаючого покоління, людей похилого віку та вагітних. У ній міститься багато корисних вітамінів і мікроелементів. Самий напевно відомий спосіб приготування – це гасіння печінки в сметані. При такому способі приготування печінка виходить дуже ніжна
Покроковий рецепт
Печінка замочити в молоці на 3-4 години, для того щоб з неї вийшла гіркота. Дістати, промити, очистити від плівок. Нарізати невеликими шматками.
Цибулю промити, очистити від лушпиння і нарізати великими шматками.
Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору.
Додати до цибулі печінку і трохи обсмажити всі шматочки. Долити води, посолити і тушкувати 20-25 хвилин до готовності.
Додати сметану, розмішати і згасити ще хвилин десять.
Подаємо до столу гарячим. Приємного апетиту!