Повільна готування м’яса – один з найпростіших, надійних і, мабуть, кращих методів приготування стейка Medium Rare
Інгредієнти
Стейк з яловичини з товстої нарізкою, товщиною не менше 4-6 см – 2 шт. такий як рибай або філе міньйон… | |
Сіль і мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинна олія – 1 столова ложка | |
Вершкове масло – 1 столова ложка |
Якщо ви хочете ідеально приготовлені стейки Medium Rare, з тоненькою сірою смугою переваренного м’яса під скоринкою, краще використовувати метод повільної готування. Це працює для будь-якого толстого нарізаного стейка – стейки з яловичини, стейка з рибай, трипеля і філе-міньйон.
Просто готуйте стейк в духовій шафі на низькій температурі, дайте йому поволі готуватися, поки він не досягне бажаної внутрішньої температури, а потім підсмажте його на розпеченій сковороді або на сковороді-гриль, щоб отримати швидко красиву квітку скоринку.
Покроковий рецепт
1. Щедро приправити стейк сіллю і перцем. При бажанні, укладіть стейк на решітку. Грати поставте на деко для випічки і поставте в холодильник на ніч, щоб висушити зовнішню поверхню. Або просто перейдіть до наступного кроку.
2. При приготуванні в духовці: укладіть стейк на решітку, встановлену на деку. Розігрійте духовку де-небудь між 50 і 75 ° C. Якщо у вашій духовці не можна встановити менший градус, можете встановити трохи вищий , але приготування займе менше часу.
3. Готуйте, поки м’ясо не приготується до потрібної вам прожарювання. Це займе близько 20 хвилин – 40 хвилин. Час приготування може сильно відрізнятися в залежності від багатьох факторів, тому перевіряйте м’ясо часто.
4. Потім розігрійте духовку з рослинним і вершковим маслом. Олія має сильно розжариться. Вийміть стейки з духовки і на сильному вогні обсмажте м’ясо з обох сторін. Стейки потрібно перевертати. Смажимо до утворення рум’яної скоринки 2-3 хвилини.
5. Завдяки низькотемпературного методом готування, необхідності в періоді відпочинку перед подачею на стіл м’яса немає. Так що, подаємо такий смажений стейк відразу до столу. Приємного апетиту!