.
Інгредієнти
Яловичина – 500 гр | |
Чорнослив – 3/4 склянки (без кісточки) | |
Морква – 1 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Сіль – щіпка | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сік лимона – 1/2 лимона | |
Рослинне масло – 3ст.л. | |
Цукор – за смаком | |
Зелень – гілочки петрушки |
Покроковий рецепт
М’ясо нарізати шматочками (розміром з чорнослив), перекласти в глибоку миску. Додати сіль, мелений чорний перець, сік лимона, рослинне масло (1 ст. л.), все перемішати і залишити на 1-1,5 години маринуватися при кімнатній температурі. Чорнослив промити, залити теплою водою і теж залишити набухати на 1 годину.
Цибулю нарізати півкільцями, моркву нарізати кружальцями/полукружками (якщо велика).
М’ясо обсмажити на олії до золотистого кольору. Потім додати води, тушкувати під закритою кришкою близько 30 хвилин (при необхідності підливати воду). Потім, коли вода випарується і м’ясо буде полуготово, закинути цибулю і моркву, обсмажувати (близько ) 10 хвилин.
Додати чорнослив (разом з водою), тушкувати під закритою кришкою до готовності м’яса. При необхідності досолити, поцукрянити за смаком (я поклала 1 ч. л. цукру). Подавати з картоплею, прикрасивши зеленню.
Приємного апетиту!