Це страва для любителів пекучих, гострих страв. М’ясо виходить ніжним, смачним, а шпинат додає родзинку.
Інгредієнти
Яловичина – 500 гр Я брала м’якоть | |
Часник – 4-5 зубців | |
Цибуля – 2 шт Великі | |
Перець чилі – 1 ст. ложка | |
Арахісова паста – 1 ст. ложка | |
Шпинат – 2 пучка | |
Борошно – 2-3 ст ложки | |
Бульйон або вода – 1 стакан | |
Оливкова олія – 4-5 ложок | |
Соус Теріякі – 2 ст. ложки | |
Цукор – 3 ч. ложки |
З недавніх пір в моїй сім’ї полюбили страви зі шпинатом. Раніше мені ніде не траплялася ця трава або не звертала уваги, а тепер всюди зустрічається і в свіжому і замороженому вигляді. Крім того, що це дуже смачно, так це ще й дуже корисно. Сьогодні я проводжу експеримент з моїми улюбленими продуктами. Подивимося, що з цього вийде. Готувати дуже легко, недовго і вийшло смачно по-ресторанному.
Покроковий рецепт
Моєму яловичину. Видаляємо прожилки, плівку і нарізаємо на смужки в палець завтовшки. Додаємо одну столову ложку арахісової пасти, перемішуємо і нарізаємо 4-5 зубчиків часнику, додаємо перець чилі (подрібнений), ще раз перемішуємо і ставимо маринуватися в холодильник години на три, але можна і на всю ніч, якщо заздалегідь знаєте, що будете готувати завтра.
Після того як м’ясо добре просочилося, ставимо на плиту сковорідку, наливаємо олію і на великому вогні обсмажуємо яловичину, можна не всю відразу, а невеликими порціями, так, щоб м’ясо добре підрум’янилося.
Нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо окремо від м’яса
Після того як цибуля обжарился, з’єднайте з м’ясом, насипаємо ще ложку чилі, додаємо цукор, теріякі, солимо , перемішуємо, додаємо 3 ложки борошна, перемішуємо і додаємо воду або бульйон, ставимо на повільний вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо 30-40 хвилин. Я ще додала ложку сливового варення.
За 5-10 хвилин до закінчення готування додаємо шпинат.
Ну ось і все страва готова! Смак вийшов гостро-кисло-солодкий. Як завжди на завтра нічого не залишилося. Подавала з кукурудзяною кашею з фетою. Приємного апетиту!