Юшка з сочевиці

Юшка з сочевиці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Овочі почистити і помити. В середню каструлю налити трохи соняшникової олії, покласти дрібно порізану цибулю і перець, закрити кришкою. Окремо поставити кип’ятитися воду.

2. Поки цибуля і перець розм’якшуються, помідор очистити від шкірки і порізати або натерти на тертці до практично однорідного стану. Подрібнити часник. Злити суміш з помідор і часнику в каструлю, додати зверху ложку часнику і чорний перець, закрити кришкою, не перемішуючи.

3. Порізати картоплю кубиками по півсантиметра, ретельно промити разом з сочевицею. З’єднати з вмістом каструлі, перемішати.

4. Залити вміст каструлі окропом, прикрити кришкою і готувати на середньому вогні близько 30 хвилин. Коли картопля і сочевиця розваряться, додати сіль і за необхідності додати ще трохи окропу до комфортної густоти.

5. Поварив ще п’ять хвилин після додавання солі, вимкнути. Суп готовий. Подавати гарячим, можна прикрасити червоним перцем пластівцями і часточкою лимона.