Забайкальські щі від бабусі Насті з перловкою і сайрою

Забайкальські щі від бабусі Насті з перловкою і сайрою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Незвичайні борщ з рибою. Відмінно підійдуть для пісного столу!

Інгредієнти

Квашена капуста – 200 грам Капуста повинна бути добре сквашена
Картопля – 500 грам
Перлова крупа – 2 жмені
Сайра консервована – 1 банка
Вода – 2 літри
Сіль – за смаком
Ріпчаста цибуля – за смаком
Часник – за смаком

Як приготувати Забайкальські щі від бабусі Насті з перловкою і сайрою

Ви коли-небудь пробували щі з консервованої сайрою? Вам потрібно їх спробувати! Моя бабуся Настя цей дивний супчик придумала, коли дід попросив кислих щей,а в будинку закінчилося м’ясо. З тих пір ця страва дуже часто буває на нашому столі. Особливо в пост. Щі з сайрою і перловкою сподобаються не тільки любителям риби, але і тим людям, які з якихось причин відмовилися від м’яса.
Перед тим як починати варити щі з сайрою, потрібно запастися усіма певними продуктами. Зміна в інгредієнтах позначиться на смак готової страви.

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти для приготування кислих щей з сайрою і перловкою.

Капусту кладемо в воду, ставимо на вогонь. Можна її перед цим змити. Кислинка стане менше. Туди ж додаємо перловку. Нехай все це кипить 25-30 хвилин


Картоплю чистимо, нарізаємо, опускаємо до решти продуктів.


Слідом за картоплею додаємо подрібнену рибу. Якщо хочете, то можна покласти ще цибулі і кілька подрібнених зубчиків часнику. Мені подобається запах часнику в щах!Трохи посолити, даємо щам покипіти,поки не приготується картопля.

Якщо хочете, то можна покласти ще цибулі і кілька подрібнених зубчиків часнику. Мені подобається запах часнику в щах!

Трохи посолити, даємо щам покипіти,поки не приготується картопля.
До речі, якщо немає сайри, її можна замінити іншою рибою.
Забайкальські щі від бабусі Насті готові! Приємного апетиту.