Холодна закуска з тунцем і пряними огірками.
Інгредієнти
Для паштету: | |
Тунець консервований – 1 банка | |
Яйця варені – 2 шт. | |
Петрушка – 1/2 пучка | |
Каперси, мариновані – 4 шт. | |
Оливкова олія – 3 ст. л. | |
Сіль, мелений чорний перець – за смаком | |
Білі хлібні крихти – 4 ст. л. | |
Додатково: | |
Огірки – 2 великих | |
Хліб – 3 шт. піта або інша коржик | |
Суха приправа для овочів – за вашим смаком |
М’ясо тунця володіє протизапальними властивостями. Тунець багатий жирними кислотами омега-3. Ці жири корисні для серцево-судинної системи, вони рекомендовані при болю в суглобах і допомагають боротися з артритом, корисні для діяльності мозку і легенів.
Тунець – це антиоксидант, багатий селеном. Середній вміст 56 мкг на 100 г м’яса. Селен допомагає очищати кров від токсинів. Вживання тунця кілька разів в тиждень запобігає застуду і підвищує імунітет. Це відмінний продукт при дієті. Вміст білка в тунці робить його відмінною дієтичною їжею. Це пісне м’ясо, тому вам не потрібно турбуватися про калорії. Тунець універсальний продукт. Ви можете готувати його сирим, готувати на грилі або плиті круглий рік.
Покроковий рецепт
Всі інгредієнти для паштету закиньте в чашу блендера і збийте до отримання однорідної маси. Соліть і перчіть по своєму смаку. Викладіть готовий паштет в невелику миску.
Паштет з тунця треба подавати з огірками, тонко нарізаними кільцями і заправленими прянощами. І з коржиком пітою або іншим улюбленим хлібом. Приємного апетиту!