Закуска з артишоків з мясною начинкою

Закуска з артишоків з мясною начинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

На квітці артишоку очистити верхні шари листочків, далі за допомогою ложки вийняти середину, після цього, приблизно на третину зрізати верхівку.

Далі всі оброблені артишоки поставити в посуд, наповнену водою, змішаною з лимонним соком, потім тримати їх в ній хвилин десять. У цей же час треба підготувати сковороду, в неї влити оливкову олію, викласти яловичий фарш і протягом десяти хвилин обсмажувати його.

Нарізати подрібніше очищений цибулю, потім викласти його в сковорідку з яловичим фаршем і ще хвилин десять обсмажувати при періодичному помішуванні. Потім насипати в цю ж посуд вибрані спеції, а також сіль і необхідну кількість свіжої рубаною петрушки, викласти приготовану м’ясну начинку між листочками артишоків. Додати також м’ясну начинку в середину кожного артишоку, потім перекласти все нафаршировані заготовки в скороварку.

Приготувати суміш. Для цього в окремий посуд влити лимонний свіжовіджатий сік, додати цукровий пісок в необхідній кількості, а також кип’ячену воду (дві чашки) і трохи ароматного оливкової олії.

Перекласти фаршировані артишоки в скороварку, залити зверху їх лимонної сумішшю, потім протягом двадцяти хвилин готувати.