У деяких країнах артишок спочатку використовували для лікування різних хвороб і усунення багатьох недуг, з його допомогою знімали сильні набряки, лікували печінку, а також ревматизм.
Зараз артишок активно використовують не тільки для профілактики або лікування будь-яких хвороб, але і в кулінарії для приготування страв.
Дієтологи рекомендують готувати страви з артишоку тим, хто страждає на цукровий діабет, а також тим, у кого є якісь проблеми з травленням.
Жінкам, напевно, цікаво буде знати про те, що артишок покращує обмін речовин, крім цього, до його складу входять речовини, які надають саме позитивний вплив на стан волосся.
Цей продукт чудово виводить солі і шлаки з організму, а також допомагає позбутися від токсичних речовин, крім того, він є прекрасним антиоксидантом.
У нашій країні артишок вважається і донині екзотичним плодом, а багато російські господині не знають, що можна з нього приготувати.
Насправді, все дуже просто, так як артишок можна просто нафарширувати який-небудь ситної начинкою, наприклад, м’ясної, після чого залишиться тільки приготувати його в скороварці.