Закуска з кальмарів з помідорами і морквою

Закуска з кальмарів з помідорами і морквою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Закуска готується за двадцять хвилин. Виходить вона легкою, але при цьому чудово втамовує голод.

Інгредієнти

кальмар – 2 кальмара
часник – кілька зубчиків
помідори – 3-4 штуки
морква – 1 середня
цибулю-шалот – 1/4 склянки
червоного перцю подрібненого – 2 чайні ложки або по смаку
томатна паста – 2 ст. ложки
листя селери – 1/2 чашки
лимон – половина
масло рослинне – 2-3 ст. ложки
перець з сіль – за смаком

Як приготувати Закуска з кальмарів з помідорами і морквою

Закуска готується за двадцять хвилин. Виходить вона легкою, але при цьому чудово втамовує голод.

Покроковий рецепт

1. Кальмари очищають і нарізають кружальцями. Помідори промивають, ріжуть невеликими кубиками (якщо це черрі, можна просто розрізати навпіл). Часник і цибуля шалот ріжуть соломкою. Моркву ріжуть маленькими кубиками. Листя селери дрібно рубають. Червоний перець подрібнюють.

2. Масло прогрівають на сковорідці, викладають нарізані кальмари і смажать пару хвилин.

3. Далі до морепродуктам додають моркву. Через 3-4 хвилини додають все інше, що раніше порізали (листя селери відправляємо тільки половину).

4. Тепер всі збризкують лимонним соком, перчать і солять, смажать на тихому вогні до м’якості кальмарів.

5. Готову закуску змішують з рештою нашаткованою селерою і подають до столу. Подача на розсуд готує – смачна закуска і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Дуже смачно намазувати на хліб. Приємного апетиту!