Урізноманітніть святкове застілля смачними і поживними бутербродами, в яких використовується відварна буряк і оселедець.
Інгредієнти
Хліб – 4-6 скибочок | |
Буряк – 1 штука | |
Сіль – за смаком | |
Часник – 2 зубчики | |
Майонез – 2 ст. ложки | |
Філе оселедця – 1 штука | |
Кріп свіжий – за смаком |
Ми звикли, що солона оселедець чудово поєднується з картоплею. На основі цього кулінарного «сусідства» можна приготувати багато різноманітних закусок. Але є ще один коренеплід, чудово гармонує з рибою-оселедцем. Це – буряк. Ми, використовуючи відварну буряк і оселедець, приготуємо святкові бутерброди. Заздалегідь для страви потрібно відварити необхідну кількість буряків. Попередньо коренеплід відмиваємо від забруднень, а потім, не очищаючи шкірки, відварюємо в злегка присоленной воді до повної готовності. Відварну буряк остуджуємо. Паралельно розбираємо оселедець на філе (або використовуємо вже готове). Коли ці основні інгредієнти будуть підготовлені, можна розпочати формування святкових бутербродів.
Покроковий рецепт
Основа наших закусочних бутербродів – це чорний хліб. Він не повинен бути занадто м’яким, в іншому випадку, при нарізці він буде сильно кришитися. Щоб надати основі бутербродів привабливий вигляд, хлібні скибочки красиво наріжемо, використовуючи кулінарне кільце, або наріжемо в довільній формі.
Відварну буряк подрібнюємо на крупній тертці. Додаємо до бурякової маси пропущений через прес часник. Додаємо майонез. Інгредієнти перемішуємо. Вийшла бурякової масою змащуємо хлібні скибочки.
Філе оселедця нарізаємо на шматочки. Укладаємо на кожен змащений хлібний нарізати шматочками оселедця.
Поряд з рибкою поміщаємо по гілочки свіжої зелені (можна використовувати кріп, петрушку).
Додатково можна прикрасити наші закусочні бутерброди з буряком і оселедцем зернами консервованої кукурудзи або горошку. Рецепт є базовим і його, звичайно ж, можна доповнювати. Добре на таких бутербродах з буряком і оселедцем виглядають скибочки вареного курячого яйця.
Смачні бутерброди на святковий стіл готові! Приємного всім перекусу!