Заливне з морепродуктів

Заливне з морепродуктів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

.

Інгредієнти

Болгарський перець – 1/ 2 шт.
Цедра лимона – цедра 1 лимона
Морква – 1 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Желатин – 30 г
Морський коктейль – 300 г (суміш)
Сіль – за смаком
Вода – 1,2 літра
Лавровий лист – 2-4 шт.
Корінь селери – 1 чайна ложка (сухого)
Чорний перець горошок – 5-7 шт.
Зелень – за бажанням

Як приготувати Холодець з морепродуктів

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

1 головку цибулі і 1 моркву почистити, крупно порізати. У велику каструлю налити 1 ,2 літри води, закинути в неї морква цибуля, 2 – 4 лаврові листочки, перець горошок, і сушений корінь селери, злегка підсолити. Все варити 30 хвилин. Потім бульйон злегка остудити, процідити через сито. Відварені овочі з прянощами я викидаю, а ось вилийте бульйон знову в каструлю.

Розморозити суміш з кальмарів, креветок, мідій і восьминогів (можна взяти будь-морський продукт, наприклад морські гребінці, рибу або щось інше). Суміш ретельно промити, перекласти в каструлю з бульйоном. Після закипання варити все близько 3 – 5-ти хвилин. (Якщо варити більше, кальмари стануть жорсткими, а креветки гумовими. Якщо ви вирішили використовувати рибу, варіть її до готовності). Бульйон процідити через сито, а морський коктейль перекласти в тарілку. Після того як кальмари, мідії, креветки і осьминожки охолонуть, все перебрати, при необхідності нарізати дрібніше.

Лимон вимити, обшпарити окропом (ця процедура необхідна, щоб цедра не була гіркою і лимонний запах посилився). Ножем для чищення овочів акуратно зняти з лимона тонку цедру. Гострим маленьким ножем нарізати цедру тонкою довгою соломкою. Зелень вимити, обсушити і розібрати на листочки. Болгарський перець помити, нарізати кубиками, видаливши плодоніжку і серцевину з насінням, відварити у воді до м’якості.

В маленьку чашку налити 1/ 2 склянки раніше приготовленого, вже бульйону. Сюди ж висипати 30 г желатину (це приблизно 1 столова ложка з гіркою). Залишити желатин на 15 – 20 хвилин набухати. Потім налити в глибоку тарілку гарячу воду і поставити в неї чашу з замоченим желатином. Дати желатину повністю розійтися. Можна поставити чашку з желатином на газову плиту і підігріти суміш на слабкому вогні, безперервно помішуючи (але суміш не повинна нагріватися більше 60 градусів). Желатиновий розчин вилити назад в каструлю з бульйоном і ретельно розмішати.

Тепер візьмемо форму. Вона повинна бути ретельно вимита і просушена. У мене 1 велика форма (точніше контейнер), але ви можете використовувати порційні силіконові форми для випічки ;-). У форму налити тонким шаром бульйонно-желатинову суміш (2 – 3 мм). Прибрати в холодильник до повного застигання (приблизно 10 – 15 хвилин). Дістати форму, викласти лимонну цедру, розподіляючи її по всій поверхні. Цедру залити невеликою кількістю бульйонно-желатинової суміші, прибрати в холодильник до застигання.

Дістати форму, красиво викласти зелень і кубики болгарського перцю. Знову залити невеликою кількістю бульйонно-желатинової суміші (щоб під час заливання форми бульйоном не змістити наповнення, найпростіше заливати бульйон тоненькою цівкою з допомогою столової ложки). Прибрати в холодильник до застигання. На застиглий холодець викласти морський коктейль. Залити морепордукты залишилися желатиновим бульйоном. (Як – то, я це фото проґавила :-(). Поставити форму з заливним в холодильник до повного застигання (приблизно на 3 – 4 години, можна на ніч).

Готовий холодець акуратно перевернути. Якщо холодець виходить погано, можна форму опустити на кілька секунд у гарячу воду. Викласти заливне з морським коктейлем на блюдо. Приємного апетиту!