Просте тісто, не вимагає вымешиваний руками. Чиста кухня, мінімум інгредієнтів, максимум позитиву і наслажления.
Інгредієнти
Борошно – 300-350гр | |
кефір – 0.5 л | |
Яйця – 2 шт | |
Печінка яловича – 300-350грами | |
картопля – 3-4шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
морква – 1 шт. | |
сіль – 1 ч. л. | |
цукор – 0.5 ч. л. | |
сода – 0.5 ч. л. | |
оцет – 1 ч. л. | |
масло рослинне – 3 ст. л. |
Пигор можна готувати з будь-якою начинкою, м’ясо, печінка, овочі, солодка начинка.
За основу беремо тільки тісто.
Покроковий рецепт
Приготуємо начинку.
Відварити і подрібнити печінка, змішати з картопляним пюре і пассерованым цибулею з морквою. Сіль і спеції за смаком.
Готуємо тісто.
Змішуємо яйця, сіль, цукор, соду гашену оцтом, 2 ст. л. рослинного масла і кефір.
Додаємо борошно і вимішуємо до консистенції густої сметани. Муки може знадобиться як більше так і менше.
Змащуємо деко олією 1 ст. л. Хто не впевнений у своєму, то застилаєте пергаментним папером і теж її змащуєте.
Виливаємо частину тіста і вирівнюємо.
Зверху розподіляємо начинку.
Заливаємо пиріг рештою тестом. Я використовувала для рівного розподілу кисть, можна і ложкою.
Ставимо наш пиріг в розігріту духовку до 200 градусів на 20-30 хв. Перевіряємо в процесі готовність, проколюючи тісто зубочисткою.
Дістаємо пиріг через 20-30 хв. За бажанням для додання апетитності і краси змащуємо зверху злив.маслом або маргарином. Даємо охолонути і виймаємо з форми.