Заморожені томати на зиму

Заморожені томати на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для того, щоб заморозити помідори на зиму, потрібні м’ясисті помідори, містять мінімум рідини. Отже, помідори гарненько помити. Я не люблю шкірку помідор у стравах, тому ми її будемо знімати.

Закип’ятити воду в каструлі. Зробити на кожному помідорі хрестоподібні насічки. Помідори опустити в киплячу воду і тримати приблизно 1 хвилину. Потім помідор витягнути і опустити в крижану воду.

Тепер можна руками легко зняти шкірку з помідорів. Так вчинити з кожним помідором. Наберіться терпіння і пам’ятайте, “один день літа всю зиму годує”.

Потім розрізати помідори навпіл, видаливши жорстку серцевиною. Далі, ми звичайним способом, як душі завгодно, нарізаємо овоч кубиками.(якщо ви віддаєте перевагу пюре, подрібніть томати в блендері).

Для заморозки помідорів потрібні маленькі контейнери або спеціальні поліетиленові пакети для заморозки. Вони зручні, з клапанами, не займають багато місця в морозилці.

Важливо! Вам необхідно враховувати, що пакет із замороженими овочами розморожувати можна один раз. Тому рекомендую наповнювати пакет стільком кількістю томатів, скільки ви зазвичай використовуєте одноразово при варінні супу, рагу чи інших страв.

Останній етап… Нарізані кубики томатів (або пюре з помідорів) розфасовують по пакетах і/або контейнерів і відправляють в морозильну камеру для заморожування і зберігання.