Запечена Горбуша на цибулевої подушці

Запечена Горбуша на цибулевої подушці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Страви з Горбуші вишукані й дуже смачні. Ця риба універсальна. З неї можна приготувати велику кількість страв. Зараз я поділюся з вами своїм рецептом її приготування.

Покроковий рецепт

Горбушу необхідно очистити від луски розпотрошити.

Рибу розрізаємо на стейки товщиною два сантиметри. Голову і хвіст я прибираю в морозильну камеру, з них вийде прегарна юшка.


Цибулю очистити і порізати кільцями, викласти на дно страви в якому буде запікатися риба.

Шматочки риби промокнути від зайвої вологи паперовим рушником. Викласти в блюдо, розташовуючи щільно один до одного.

Рибку солимо, перчимо і додаємо майоран з кропом і щіпку чорного перчика.

Половинку лимона нарізаємо на 5 кілець. Помідор шаткуємо дрібними колами. Викладаємо на кожен шматочок риби по колечку помідора і лимона.

На кожен шматочок рибки необхідно додати по чайній ложці сметани. Сметанка доповнить готовому блюду ніжності. Додати 4 столові ложки води.

Духовку необхідно запалити і встановити температуру 180 градусів. Блюдо з рибою накриваємо харчовою фольгою і відправляємо в духовку на годину.

Через годину слід дістати рибку і прибрати з форми фольгу, повернути назад в духовку і запікати ще п’ятнадцять хвилин.

Подавати рибку варто гарячою з гарніром або самостійно. Приємного апетиту!