Запечена картопля часточками з сиром

Запечена картопля часточками з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля добре промиваємо від забруднень, очищаємо зручним способом від шкірки. Обтираем насухо. На обробній поверхні нарізаємо картопляні бульби на часточки.

Форму трохи змащуємо рослинним маслом. Викладаємо нарізку з картоплі форму одним шаром. Відразу включаємо духовку, налаштувавши його температурний режим на 200 градусів.

Присипаємо картоплю зверху сіллю по своєму смаку і прованськими травами і викладаємо зверху тонкі смужки вершкового масла.

Запікаємо картопляні часточки приблизно 40 хвилин. Час залежить від сорту картоплі, перевіряємо його готовність ножиком.

Готову картоплю присипаємо натертим сиром і повертаємо в духовку буквально на пару хвилин.

Смачна картопля з сирною ноткою готовий! До столу подаємо його гарячим! Приємного всім апетиту!