Запечена картопля з беконом і цибулею

Запечена картопля з беконом і цибулею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пікантна картопля з беконом – золотистий апетитний гарнір в сільському стилі!

Інгредієнти

Сіль – за смаком
Бекон (подчеревок) – 12 скибочок
Картопля – 6 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Паприка – за смаком
Спеції до сала – за смаком
Сушений часник – за смаком

Як приготувати Запечена картопля з беконом і цибулею

Смачна, золотиста і ароматна картопля з беконом, цибулею і часником – ідеальний гарнір для відпочинку на природі, літніх вечорів і весняних пікніків. Страва готується просто, легко та швидко – всього з трьох інгредієнтів і ароматних спецій!

Покроковий рецепт

Спершу потрібно нарізати картоплю на половинки, промити і висушити. Натерти картоплю спеціями, паприкою, сіллю. Залишити маринуватися на кілька хвилин.

Викласти половинки коренеплоду в глиняну форму, змащену маслом.

Нарізати тонкими кільцями цибулю і викласти на картоплю.

Покрити половинки картоплі, нарізаного скибочками бекону.

Посипати блюдо сухим часничком і білим перцем. Відправити картоплю з беконом і цибулею в духову шафу, розігрітий до 200 градусів. Запікати коренеплід до рум’яності і м’якості. За п’ять хвилин до готовності відкрити кришку, щоб сало гарненько выжарилось, стало золотистим і апетитним.

Смачний, ситний і неймовірно ароматний гарнір готовий!

Подавати картоплю разом з холодними салатами зі свіжих овочів, освіжаючими закусками і сметанним соусом. Приємного апетиту!