Запечена картопля з часниковим маслом і сиром

Запечена картопля з часниковим маслом і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картоплю очистимо від шкірки і поставимо варитися на середній вогонь. Це займе приблизно 20 хвилин.

Поки картопля вариться, приготуємо часникове масло. У глибоку миску додати масло, сир, тертий на крупній тертці, сметану. Все перемішати і натерти часник на дрібній тертці. Якщо хочете більше гостроти, то можна додати червоний мелений перець.

Коли картопля приготується, злийте воду. Ретельно перемішайте отриману олію. Розріжте картоплю на дві половини і кожну половинку змащуємо отриманим часниковим маслом. Невелика порада: зробіть в картоплі виїмку, щоб в процесі готування, масло не розтеклася.

На деко бажано постелити фольгу і викласти картоплю. Запікаємо 10-15 хвилин.

Діставши картоплю з духовки, посипте спеціями.