Картопля з копченим беконом – смачний і ароматний гарнір на швидку руку! Таке блюдо виручить в моменти, коли потрібно приготувати просто, легко і дуже швидко!
Інгредієнти
Картопля – 500 г | |
Цибуля – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – 5 г | |
Копчений бекон – 150 г | |
Спеції – за смаком | |
Масло рослинне – за необхідності |
Картопля з копченим беконом і цибулею – це смачне і ароматне блюдо, яке буде доречним як на повсякденному, так і на святковому столі. Гарнір відрізняється простотою приготування, поживністю і відмінним смаком. Він нагадує картоплю по-селянськи підсмаженою скоринкою або картоплю на багатті, запечена з салом. Приготуйте картоплю з беконом до святкового застілля і ви точно не будете розчаровані вибором гарніру.
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно підготувати картоплю. Коренеплід потрібно вимити, очистити, ще раз промити і нарізати на половинки або четвертинки. Овоч натерти спеціями і сіллю за смаком.
Подрібнити цибулю на півкільця. Обсмажити овоч до рум’яного кольору в невеликій кількості олії.
Викласти обсмажену цибулю на картоплю.
Нарізати бекон на шматочки і викласти скибочки поверх смаженої цибулі. Відправити гарнір в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. ПІД час запікання найкраще накрити картопля кришкою. І тільки за 5 хвилин до закінчення запікання, варто зняти кришку і дати бекону і картопельки підрум’янитися.
Страва готова! Подавати ароматну картопельку потрібно гарячої, з пилу й жару!
Така картопля ідеальна подачі зі сметанним або часниковим соусом. Приємного апетиту!