Запечена картопля з копченим беконом

Запечена картопля з копченим беконом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля з копченим беконом – смачний і ароматний гарнір на швидку руку! Таке блюдо виручить в моменти, коли потрібно приготувати просто, легко і дуже швидко!

Інгредієнти

Картопля – 500 г
Цибуля – 1 шт.
Сіль – за смаком
Чорний перець – 5 г
Копчений бекон – 150 г
Спеції – за смаком
Масло рослинне – за необхідності

Як приготувати Запечену картоплю з копченим беконом

Картопля з копченим беконом і цибулею – це смачне і ароматне блюдо, яке буде доречним як на повсякденному, так і на святковому столі. Гарнір відрізняється простотою приготування, поживністю і відмінним смаком. Він нагадує картоплю по-селянськи підсмаженою скоринкою або картоплю на багатті, запечена з салом. Приготуйте картоплю з беконом до святкового застілля і ви точно не будете розчаровані вибором гарніру.

Покроковий рецепт

Для початку, потрібно підготувати картоплю. Коренеплід потрібно вимити, очистити, ще раз промити і нарізати на половинки або четвертинки. Овоч натерти спеціями і сіллю за смаком.

Подрібнити цибулю на півкільця. Обсмажити овоч до рум’яного кольору в невеликій кількості олії.

Викласти обсмажену цибулю на картоплю.

Нарізати бекон на шматочки і викласти скибочки поверх смаженої цибулі. Відправити гарнір в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. ПІД час запікання найкраще накрити картопля кришкою. І тільки за 5 хвилин до закінчення запікання, варто зняти кришку і дати бекону і картопельки підрум’янитися.

Страва готова! Подавати ароматну картопельку потрібно гарячої, з пилу й жару!

Така картопля ідеальна подачі зі сметанним або часниковим соусом. Приємного апетиту!