Запечена картопля з копченою грудинкою

Запечена картопля з копченою грудинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ріпчасту цибулю і картоплю почистити. Картоплю нарізати пластинами. Цибулю нарізати півкільцями. Грудинку нарізати тонкими скибочками.

Форму для запікання змастити трохи олією. Потім по всьому дну форми розкласти половину частини нарізаної картоплі. Зверху розкласти нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Посипати приправою, сіллю за смаком. Полити трохи рослинним маслом (можна злегка перемішати руками, щоб масло стекло на дно).

Скибочки грудинки розкласти поверх цибулі.

Знову викласти другий шар пластин картоплі. Посолити і знову посипати приправою (В якості приправ можна взяти будь-які на ваш смак. Я використовувала прованські трави. В цю суху суміш входить базилік, м’ята, майоран, орегано, розмарин, чебрець і шавлія. Дуже духмяно!) Заправити вага ще раз невеликою кількістю рослинної олії, буквально пару столових ложок.

Натерти сир (краще взяти сир твердих сортів, але не принципово) на дрібній тертці, відкласти в сторону. Взяти 3 яйця, розбити їх в глибоку миску, збити виделкою, додати трохи солі. Залити картоплю з цибулею і грудинкою збитими яйцями.

Зверху посипати тертим сиром (кількість сиру ви можете визначити самі, так як хтось його любить більше, хтось менше).

Запікати картоплю з сиром і копченою грудинкою в духовці при температурі 180 градусів до готовності овочі на середньому рівні (приблизно 40-50 хвилин). Якщо картопля почне горіти, можна накрити його фольгою глянсовою стороною вгору (так глянець буде відображати жар) або накрити форму з овочами пекарської папером. Можна один раз перемішати картоплю лопаткою (все залежить від вашої духовки, так як у мене іноді підгорає знизу). Готовий запечена картопля з грудинкою і цибулею виходить ароматним і соковитим стравою.

Подавати картопля запечена в духовці до столу гарячим або теплим (можна подати прямо у формі).
Приємного апетиту!