Ви ще не знаєте, що приготувати до різдвяного столу або урочистого заходу? Тоді сідайте зручніше, беріть ручку і кулінарну книгу, записуйте необхідні інгредієнти.
Інгредієнти
курка – 1 кг 300 г | |
соєвий соус – 2 ст. л. | |
сметана – 1 ст. л жирність сметани не має значення | |
сіль – 0,5 ч. л. | |
перець чорний мелений – 5 г | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
зелень – за смаком для подачі |
Як тільки не запікали курку! Численних варіантів приготування курки різноманітними способами не перелічити. Як вибрати найбільш підходящий спосіб, що б курка вийшла соковитою, ніжною і в теж час підсмаженою? Відповідь проста. Класика завжди перемагає, навіть якщо мова йде про кулінарію. Так, так, класичний рецепт приготування курки в духовці існує.
Страви з птахи часто запікають у фользі, рукаві, використовують соуси, маринади, добавки. Всі вищеперелічені доповнення містять хімічні складові, консерванти. Страву в духовці передбачає корисний, натуральний продукт, запечений у власному соку, не вдаючись до жирного, шкідливому рослинної олії.
Якщо говорити про ПП, то це блюдо відмінний варіант для діабетиків, людей, які стежать за фігурою, контролюють масу тіла. Цей спосіб дуже простий, доступний і безпрограшний. Вибір посуду відіграє важливу роль. Гусятниця, жаровня, чавунець з товстим дном – відмінно підійдуть для запікання птиці.
Покроковий рецепт
1. Підготуємо курку. Помиємо, видалимо шию, нутрощі.
2. Разрежем по грудці, вивернемо курку, як для смаження «курча табака».
3. Солимо, перчимо.
4. Додаємо соєвий соус, ретельно змащуючи всі частини курки, додаємо цибулю. Лишаємо в такому вигляді на 10-15 хвилин. Можна помістити курку в пакет, щоб маринад не розтікався. За рахунок соусу, м’ясо виходить ніжним, соковитим і в теж час щільним. Курка пропікається рівномірно, м’ясо не пересихає. Якщо маринувати в майонезі, винному, оцтовому соусах, необхідно витримувати певний час і температуру, запікати тільки в пакетах або фользі.
5. Змастимо сметаною скоринку, що в процесі запікання вона стала золотистою.
6. Розігріваємо духовку і відправляємо птицю. Для повної готовності достатньо 25 хвилин, але ми вичікуємо 30 хвилин, даємо настоятися ще в закритій духовці близько чверті години.
Дістаємо готову страву і чекаємо реакції гостей. Відверто кажучи, перший раз, коли я винесла це блюдо, гості почали аплодувати. Ефектне, яскраве, ситне, смачне, а ще і корисну страву – пряме попадання в яблучко на всіх відповідальних застіллях! Готуйте з душею, проявляйте фантазію і насолоджуйтеся результатом своїх кулінарних втілень!