Запечена риба під сметаною з сиром

Запечена риба під сметаною з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З часів глибокої давнини риба завжди була обов’язковим компонентом раціону людини. Багато чого змінилося за минулі століття, але любов до страв з риби і раніше залишилася. Сьогодні можна знайти величезну кількість способів приготування і обробки риби. Але перш ніж ми приступимо до готування, варто запам’ятати кілька маленьких секретів приготування риби.

Кілька секретів приготування риби

-Щоб риба після обжарювання залишалася соковитою, її необхідно попередньо підсолити.
-Щоб риба залишалася свіжою протягом декількох днів, її можна пересипати сіллю і покласти в серветку, змочену в оцті.
-Для додання особливого смаку рибі, необхідно перед обсмаженням опустити в молоко на десять хвилин і виваляти в борошні.
-Щоб прибрати неприємний запах риби з рук і посуду, їх потрібно відмити у розчині води з оцтом (столова ложка на 2 літри води).
-Щоб було простіше знімати луску з риби, її потрібно попередньо занурити в гарячу воду.
-Швидко приготувати рибу і прибрати при цьому запах можна в тому випадку, якщо варити її у воді з різними приправами, з додаванням молока або огіркового розсолу. Це ж зробить рибу більш смачною і м’якою.
-Краще варити рибу на пару – це дозволяє зберігати більше корисних речовин і вітамінів, ніж при варінні в киплячій воді.
-Щоб швидко приготувати рибу, її потрібно готувати в закритому посуді.
-Риба не терпить занадто сильного кипіння — варити її бажано на слабкому вогні.
-Не потрібно забувати, що обробка морської і річкової риби відрізняються один від одного.
-Страви з риби – це незамінний помічник, якщо необхідно швидко приготувати що-небудь до вечері. Вони відрізняються величезним багатством смаків і різноманітністю рецептів.

Покроковий рецепт