Рибу готують різними способами. Дуже смачно і корисно запікати її з різними добавками. Наприклад, можна запекти сьомгу зі стручковою квасолею і томатами.
Інгредієнти
філе сьомги – 2 шт. по 150-200 гр кожен шматочок | |
помідори черрі – близько 10 шт. | |
стручкова квасоля – жменя | |
оливкова масло – 1 чайна ложечка | |
сік лимона – 1 чайна ложечка | |
лимон – 2 скибочки | |
зелень петрушки – 1 ложку рубаної | |
сіль – трохи | |
білий і чорний перець – за смаком | |
твердий сир – 1 ст. ложка краще пармезан |
Рибу готують різними способами. Дуже смачно і корисно запікати її з різними добавками. Наприклад, можна запекти сьомгу зі стручковою квасолею і томатами.
Покроковий рецепт
Змішавши взяті в рівній кількості сік лимона і масло, додавши туди солі і перцю, натирають рибне філе.
Беруть фольгу, викладають стручкову квасолю. На цю зелену «подушку» викладають сьомгу.
Наступна черга помідор, попередньо нарізані навпіл або кільцями. Присипаємо тертим сиром твердих сортів (краще пармезан).
Посипаємо рубаною зеленню і викладаємо по часточці лимона. Знову посипаємо сиром, буквально ½ чайної ложечки. Загортаємо все у вигляді конверта.
Отримані заготовки поміщають в духовку при 230 градусах і запікають 15 хвилин.
Подається запечена риба прямо у конвертах з фольги. Приємного апетиту!