1. Попередньо нагрійте духовку до 180 градусів.
2. Засипте розмарин, шавлія, насіння фенхелю, часник, оливкова олія, лимонний сік, сіль і червоний перець в чашу блендера або миску кухонного комбайна і подрібніть, щоб вийшла паста. Консистенція не повинна вийти однорідною.
3. Візьміть свинячу вирізку і зробіть надріз по все довжині шматка, але не до кінця, щоб її можна було відкрити, як книгу.
4. Розділіть трав’яну суміш навпіл. Половиною суміші обмажте м’ясо всередині. Закрийте м’ясну «книжечку» і перетягніть кулінарною ниткою. Другою частиною суміші обмажте м’ясо зовні.
5. Покладіть м’ясо на деко, вистелений фольгою і запікайте до готовності. При проколі повинен бути прозорий сік. Приблизний час запікання розраховується: 1 кг – 1 годину.
6. Вийміть м’ясо з духовки і залиште його трохи відпочити, хоча б 10 хвилин, загорнувши у фольгу.
7. Розріжте кулінарну нитку і наріжте м’ясо. Подавати можна як закуску, або як основне блюдо. Приємного апетиту!