Запечена свинина з травами

Запечена свинина з травами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Попередньо нагрійте духовку до 180 градусів.

2. Засипте розмарин, шавлія, насіння фенхелю, часник, оливкова олія, лимонний сік, сіль і червоний перець в чашу блендера або миску кухонного комбайна і подрібніть, щоб вийшла паста. Консистенція не повинна вийти однорідною.

3. Візьміть свинячу вирізку і зробіть надріз по все довжині шматка, але не до кінця, щоб її можна було відкрити, як книгу.

4. Розділіть трав’яну суміш навпіл. Половиною суміші обмажте м’ясо всередині. Закрийте м’ясну «книжечку» і перетягніть кулінарною ниткою. Другою частиною суміші обмажте м’ясо зовні.

5. Покладіть м’ясо на деко, вистелений фольгою і запікайте до готовності. При проколі повинен бути прозорий сік. Приблизний час запікання розраховується: 1 кг – 1 годину.

6. Вийміть м’ясо з духовки і залиште його трохи відпочити, хоча б 10 хвилин, загорнувши у фольгу.

7. Розріжте кулінарну нитку і наріжте м’ясо. Подавати можна як закуску, або як основне блюдо. Приємного апетиту!