Запечена яловичина з грибами і шпинатом в тесті

Запечена яловичина з грибами і шпинатом в тесті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 запечених в тесті м’ясних рулету, фаршированих грибами.

Покроковий рецепт

Не жирний шматок яловичини помити, обсушити, перекласти в пакет (щоб не було бризок), злегка відбити.

Гірчицю розмішати в 0,5 літрах води. Воду посолити, додати чорний мелений перець і приправу для м’яса. В отриману рідину опустити яловичину. Маринувати м’ясо близько 1 години.

Поки маринується м’ясо, почистити 1 головку ріпчастої цибулі, дрібно нарізати. Гриби печериці помити, не крупно порізати.

На 1 столовій ложці на сковороді обсмажити до прозорості цибулю (вогонь середній або малий). Потім до цибулі закинути порізані гриби гливи, смажити ще 7 – 10 хвилин. За смаком грибну суміш посолити, поперчити. Зняти з вогню. Грибну масу остудити.

Дістати м’ясо, трохи обсушити на паперовому рушнику. Поки сушиться м’ясо розігріти сковороду з 2 столовими ложками рослинного масла. Потім, на розпеченому маслі обсмажити м’якоть яловичини з усіх боків до золотистої скоринки (це дозволить при запіканні зберегти соковитість м’яса). Час смаження, буквально 10 хвилин максимум.

М’ясо яловичини остудити, розрізати навпіл.

Розкачати 1 пласт розмороженого тіста у формі прямокутника (розміри точно не можу вказати, вони повинні бути такі, щоб можна було загорнути м’ясо).

Я з даних продуктів приготувала 2 шматка яловичини з грибами і шпинатом в тесті. Тому на розкатаний пласт тіста викласти лише половину шпинату. На шпинат викласти шматок яловичини (в центр). На м’ясо половину смажених грибів.

Тепер м’ясо з грибами загорнути в рулет. М’ясний рулет обкласти листям шпинату.

Тримаючи рулет, піднімаємо краї тіста і загортаємо в нього м’ясо. Шов гарненько защипуємо. Повинен вийде ось такий гарний прямокутний «пиріг» з м’ясом (див. фото). Фаршироване м’ясо, в тесті перекласти в вогнетривку форму. Поставити форму з м’ясним рулетом в розігріту до 200 градусів духовку на середній рівень хвилин на 20 – 30 (час запікання залежить від ступеня підсмажування вашого м’яса). Готовність м’яса можна визначити проткнувши його ножем (червоний сік говорить про те, що м’ясо ще не готове) або термометром (50-60 С – м’ясо середньої прожарки, злегка рожеве.)

За 10 хвилин до готовності змастити тісто збитим яйцем. Залишився продовжувати подрумянивать в духовці. Перед подачею на стіл дати готовому блюду «відпочити» 10 – 15 хвилин, потім подавати на стіл. Приємного апетиту!