Ідеальний варіант для карколомної закуски.
Інгредієнти
Свинина – 1 кг | |
Часник – 7-8 великих зубчиків | |
Кориця мелена – 2 столові ложки | |
Суміш перців – 2 чайні ложки | |
Сіль – 2-3 чайні ложки |
Запечене м’ясо однозначно має бути у кожної господині на столі. Ця ніжна і ароматна свинина здатна затьмарити своїм смаком всі інші закуски. Вас здивує поєднання часнику і кориці, вас вразить соковитість і м’якість м’яса, вам сподобається легкість у приготуванні.
Покроковий рецепт
Очистіть часник і наріжте зубчики на великі скибочки. Не варто різати тонкими пластинками, так як при подальшому приготуванні часник перетвориться в желеподібну субстанцію.
Вибираючи свинину для такої страви, варто звернути увагу на балик, шию або грудинку. Балик у підсумку виходить трохи сухуватий, грудинка для любителів жирненького, а ось шия, приготовлена таким способом, буде гідна подиву. Натріть м’ясо спеціями зі всіх сторін і покладіть часник. Покладіть м’ясо в будь-яку ємність з кришкою і поставте в холодильник на добу.
Через 24 години дістаньте м’ясо з холодильника і дуже ретельно загорніть його в декілька шарів фольги, не допускаючи ніяких зазорів. Укладіть на дно мультиварки пергамент для випікання, додайте гарний блискучий згорток зі свининою та встановіть режим “Смаження”. В моїй мультиварка DEX смаження відбувається при температурі 130 градусів протягом 45 хвилин.
Після сигналу і закінчення першого етапу смаження з допомогою лопатки переверніть м’ясо зворотною стороною і знову увімкніть режим “Смаження” на 45 хвилин. Не поспішайте відразу ж діставати м’ясо, побережіть свої пальчики і дайте свинині трохи охолонути. Подавати до столу можна як у холодному, так і в теплому вигляді.