Картоплю вимити, очистити і нарізати на великі частини-квадратики. Зварити картоплю в невеликій кількості підсоленої воді.
Солодковершкове масло розтопити. У спеціально мисочці змішати розтоплене масло (з сладкосливочным смаком!) з молоком і трохи підігріти. Суміш повинна бути теплою, але категорично не гарячою.
З гарячої картоплі і теплою олійно-молочної суміші приготувати пюре. Збити його, використовуючи блендер/міксер зі спеціальною насадкою «віночок». Варено-копчений бекон в нарізку порізати на дрібні кубики. Половину сиру крупно натерти. Тертий сир, кубики бекону і борошно перемішати.
Додати суміш з сиру з мукою та беконом в картопляне пюре. Трохи посолити і поперчити. Дуже ретельно перемішати і сформовать невеликі кульки-тюфтельки.
На дно дека, в якому буде готуватися блюдо, налити трохи води і розкласти всі сформовані картопляні фрикадельки.
Приготувати молочний соус. Молоко підігріти і вмішати в нього борошно. Потім трохи остудити і збити блендером. У суміші не повинно бути грудок.
Свіжо приготованим соусом залити фрикадельки так, щоб вистачило всім і поставити деко з підготовленим стравою у вже жарко розігрітий духову шафу (до 200 градусів) на 20 хвилин.
Половину сиру нарізати дуже тонкими пластинками.
Вийняти деко з запекающимися картопляними фрикадельками і поверх них розкласти тонкі скибочки сиру. Повернути деко в духовку ще на десять хвилин.
Готові фрикадельки можливо гарнірувати салатом зі свіжих овочів і всілякої зелені. Приємного апетиту!
Господині на замітку
! Масло солодковершкового смаку в суміші з молоком не можна нічим замінити. Категорично заборонено в цьому блюді використання будь-яких інших видів жирів – рослинного, кулінарного.
! Замість молочного соусу можна скористатися звичайним магазинним майонезом.