Запечені картопляні фрикадельки з сиром і беконом

Запечені картопляні фрикадельки з сиром і беконом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картоплю вимити, очистити і нарізати на великі частини-квадратики. Зварити картоплю в невеликій кількості підсоленої воді.

Солодковершкове масло розтопити. У спеціально мисочці змішати розтоплене масло (з сладкосливочным смаком!) з молоком і трохи підігріти. Суміш повинна бути теплою, але категорично не гарячою.

З гарячої картоплі і теплою олійно-молочної суміші приготувати пюре. Збити його, використовуючи блендер/міксер зі спеціальною насадкою «віночок». Варено-копчений бекон в нарізку порізати на дрібні кубики. Половину сиру крупно натерти. Тертий сир, кубики бекону і борошно перемішати.

Додати суміш з сиру з мукою та беконом в картопляне пюре. Трохи посолити і поперчити. Дуже ретельно перемішати і сформовать невеликі кульки-тюфтельки.

На дно дека, в якому буде готуватися блюдо, налити трохи води і розкласти всі сформовані картопляні фрикадельки.

Приготувати молочний соус. Молоко підігріти і вмішати в нього борошно. Потім трохи остудити і збити блендером. У суміші не повинно бути грудок.

Свіжо приготованим соусом залити фрикадельки так, щоб вистачило всім і поставити деко з підготовленим стравою у вже жарко розігрітий духову шафу (до 200 градусів) на 20 хвилин.

Половину сиру нарізати дуже тонкими пластинками.

Вийняти деко з запекающимися картопляними фрикадельками і поверх них розкласти тонкі скибочки сиру. Повернути деко в духовку ще на десять хвилин.

Готові фрикадельки можливо гарнірувати салатом зі свіжих овочів і всілякої зелені. Приємного апетиту!

Господині на замітку
! Масло солодковершкового смаку в суміші з молоком не можна нічим замінити. Категорично заборонено в цьому блюді використання будь-яких інших видів жирів – рослинного, кулінарного.

! Замість молочного соусу можна скористатися звичайним магазинним майонезом.