Соковита,ніжна і ароматна,повна вітамінів золота рибка.
Інгредієнти
короп дзеркальний – 1 кг | |
лимон – 1 шт | |
кріп – пучок | |
квашені огірки – 2 шт | |
майонез – 3 ст. л | |
мелений чорний перець – за смаком | |
хмелі сунелі – за смаком | |
майоран сухий – за смаком | |
малиновий сироп – 1 ч. л. | |
оливкова олія – 50 мл |
Для того, щоб порадувати коханих людей смачним блюдом і при цьому не набриднути одноманітністю, потрібно трохи пофантазувати. Запечена риба є неповторним ласощами. Але для того, що б її смак змінювався і дивував, люблю поексперементувати з начинкою. Саме вона надає ніжного м’яса карпа чудовий смак. Сегдоня риба буде з кислинкою.
Покроковий рецепт
Починати готувати потрібно, звичайно, з підготовки риби. Цей процес найважчий, потрібно рибку почистити, видалити нутрощі і зябра, а потім ретельно промити її під проточною водою. У відношенні з дзеркальним коропом процес трохи спрощується, так як у риби майже немає луски. Коли всі етапи підготовки пройдені ( з естетичних міркувань не розміщую фото з процесом), приступаємо безпосередньо до готування.
Отже, в першу чергу беремо деко і покриваємо його декількома шарами фольги. Я відразу поливають маслом фольгу і посипаю сіллю зі спеціями, зверху кладемо рибу і теж посипаємо (злегка)спеціями. Даємо рибці постояти.
В цей час готуємо основний маринад для карпа. Змішуємо разом майонез, майоран, хмелі-сунелі, чорний перець, ложечку малинового сиропу(неповторний аромат додає рибі) і сіль. Перемішавши, даємо хвилинку суміші настоятися. Виходить досить густий солоний ароматний маринад.
Найголовніший крок-фарширование риби. Для початку черево карпа обмазуємо приготовленим маринадом, зверху викладаємо скибочки лимона, потім кріп(я кладу приям цілий пучок, і головний інгредієнт-квашені огірочки, нарізані кружечками(вони надають незвичайну ледве видиму кислинку рибі, не перебиваючи її смаку). Зверху обмазуємо карпа приготовленим маринадом і викладаємо на кожицео ,ставшиеся порізані часточки лимона.
Наступним кроком ми закриваємо рибку фольгою і відправляємо в духовку і випікаємо при температурі 180-200 градусів. Випікаємо її в зависимостьи від розміру-1 кг-1 година, 2 кг – 2 години, 3 кг-2.5 -3 години і т. д. Після того, як час минув відкриваємо карпа і даємо підсмажиться рибці відкритої на сильному вогні до утворення золотистої скоринки.
Дістаємо рибу, посипаємо кропом, прикрашаємо лимоном і ягодами. Неповторно смачне і апетитне блюдо готове. Його можна приготвить як у свята, так і в звичайний день. Лопаткою нарізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!