Запечений лящ з цибулею

Запечений лящ з цибулею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Риба дуже корисна і містить багато поживних речовин, а сам рецепт простий в приготуванні, особливо якщо взяти вже почищеної ляща.

Покроковий рецепт

Беремо свіжого ляща, потрошимо і чистимо його. Луску теж зчищаємо. Хвіст відрізаємо голову можна залишити, можна відрізати. Якщо запікати з головою, то треба дістати з неї зябра. Почищену рибу добре промити, дати стекти воді.

У рибі робимо прорізи на відстані приблизно 1,5 – 2,5 см. Надрізаємо не наскрізь, а до хребта і тільки з одного боку, до тієї, якою риба буде лежати догори під час запікання. Так дрібні кістки в леще розм’якшаться завдяки тепловій обробці. А в підсумку за цим прорізам рибу і будемо ділити на порційні шматочки перед подачею на стіл. Посипаємо рибу сіллю, перцем і спеціями. Всередині рибу теж приправляємо.

Деко змащуємо олією, викладаємо на нього ляща.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями. Приправляємо їх спеціями за смаком. Можна сбрызгнуть лимонним соком. Розкладаємо кільця зверху по всій рибині, всередину теж кладемо трохи цибулі.

Далі відправляємо ляща в розігріту до 180 градусів духовку. Щоб цибуля не пригорів, на перші 10 хвилин прикриваємо рибу кришкою. Потім продовжуємо готувати вже без кришки, а цибулю можна періодично поливати соком, що виділився при приготуванні.

Готуємо ще хвилин 15-20. Готового ляща ділимо по надрізах на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!