Я прихильник простий і здорової їжі. Ця страва чудово підходить для холодної погоди. І в цей час, восени, є наш улюблений овоч — солодка картопля.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 200 градусів. Теплі вершки, молоко і курячий бульйон вилити в каструлю. Довести суміш до кипіння, додати сіль, перець і мускатний горіх. Нарізати кружальцями солодкий картопля (я залишив шкірку, так як у мене вона тонка, але якщо ви віддаєте перевагу очистити, будь ласка).
Розкласти його по всій у формі посипаючи між шарами спеціями. Зверху посипати нарізаною цибулею. Як тільки вершки і молоко (суміш) дійшли до кипіння, зняти з вогню і вилити його на картоплю. Випікати 45 хвилин. Максимальна температура 230 градусів. Дістати форму для випічки, і перевернути солодкий картопля лопаткою, щоб верхні шари опинилися в рідині. Випікати ще 10 хвилин.
Дістати блюдо і посипати сиром (в моєму випадку козячим) зверху.
Запікати ще 15 хвилин, поки сир не стане коричневим.
Приємного апетиту!
Це блюдо займає деякий час, так що у вас є можливість відпочити і подивитися свої улюблені телепередачі. Воно може служити як запіканкою, так і основною стравою в якості гарніру. Сподіваюся, вам сподобалося те, що я приготував сьогодні! Готуйте і насолоджуйтеся!