Запіканка з кабачків з фаршем та сиром

Запіканка з кабачків з фаршем та сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Взяти форму для запікання. Найкраще підходить глибока ємність. Змастити її рясно рослинним маслом. На дно форми викласти м’ясний фарш, посипати його чорним меленим перцем, посолити.

Нарізати помідори тонкими кружальцями, викласти поверх фаршу. Потім таким же чином нарізати кабачок, викласти поверх помідорів. Додати подрібнену цибулю. На кабачок і цибулю посипати трохи панірувальних сухарів. Ці три шари необхідно підсолювати. Можна додати за смаком ароматні сухі трави.

Далі знову викласти кабачок, В літній період добре використовувати свіжі овочі – це не проблема. Так можна взяти і зелений кабачок, і жовтий, і цукіні, кому що подобається. Цей шар ми не солимо, а просто змащуємо майонезом.

Натерти сир на середній тертці. Посипати зверху запіканку сиром.

Поставити форму в духовку. Випікати при температурі 180 градусів 60-70 хвилин до того моменту, як сир почне підрум’янюватися і повністю розплавиться. Кабачки при цьому повинні бути готові. Якщо сир почне горіти раніше, накрийте форму фольгою.

Після цього слід вимкнути духовку і дати запіканці з кабачків протомиться 5-10 хвилин. Запіканка з кабачків з фаршем готова!

В якості напою тут підійде компот зі свіжих ягід або сухофруктів. Можна також приготувати солодкий чорний або трав’яний чай. Приємного апетиту!