Запіканка з картоплею і гарбузом – смачний гарнір на швидку руку!
Інгредієнти
Гарбуз – 200 г | |
Картопля – 350 г | |
Морська сіль з травами – за смаком | |
Майонез або сметана – опціонально | |
Печериці – 100 г | |
Гливи – 50 г | |
Цибуля – 1,5 шт. | |
Перець чорний – за смаком | |
Рослинне масло – опціонально |
Ароматна запіканка з овочами і грибами стане яскравою родзинкою на вашому столі. Корисні компоненти і ароматна начинка – все, що потрібно для ідеального гарніру!
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти для запіканки – очистити гарбуз і картоплю, прибрати лушпиння цибулі. Промити овочі та гриби.
Нарізати картоплю на тонкі пластинки і укласти шаром у форму для запікання, змащену олією. Використовувати тільки половину картоплі. Важливо враховувати, що кожен шар запіканки потрібно трохи солити і перчити за смаком.
Покрити картопля цибульними кільцями.
Подрібнити гливи та печериці на дрібні слайсы. Подрібнити кубиком половинку цибулини.
Обсмажити нарізані гриби з цибулею на рослинному маслі.
Нарізати гарбуз на слайсы і викласти плід наступним шаром.
Викласти обсмажені гливи з печерицями.
Покрити гриби картоплею. Змастити компонент майонезом або сметаною. Відправити блюдо в духовку – до м’якості всіх інгредієнтів.
Смачна і ароматна запіканка готова!
Можна подавати незвичайний і ніжний гарнір до столу. Приємного апетиту!