Основні інгредієнти: картопля, гриби, фарш індички, твердий сир, який плавиться.
Інгредієнти
Картопля – 8-10 шт. | |
Молоко – 1 стакан | |
Вершкове масло – на смак в пюре | |
Фарш з індички – 500-600 р. | |
Сир твердий – 200-300 р. | |
Яйце – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Сіль,приправи – за смаком | |
Гриби – 100г. будь за смаком | |
Зелень – за смаком | |
Майонез – 4-5 ст. л. |
Повноцінний вечерю, тефтелі з картопляним пюре. М’ясо індички вважається дієтичним, тому це блюдо менш калорійне порівняно з іншими видами фаршу, до того ж смак у тюфтельок виходить ніжним і дуже смачним. Плюс страв в духовці – економія часу, поки готується вечеря, можна займатися іншими справами. Щоб ще зменшити калорійність страви, купуйте сир з меншим відсотком жирності.
Покроковий рецепт
Готуємо спочатку картопляне пюре. Картопля очищаємо, моєму, варимо до готовності, робимо пюре з маслом і гарячим молоком.
Готуємо фарш. Змішуємо його з приправами і сіллю за смаком, натертим на тертці цибулею і яйцем.
Пюре накладаємо в глибоке деко, посипаємо зеленню, зверху викладаємо шар грибів.
Скачуємо невеликі тефтелі, укладаємо зверху на пюре. Відправляємо в розігріту духовку хвилин на 30.
Потім дістаємо, посипаємо тертим сиром, змащуємо майонезом і відправляємо назад в духовку ще на півгодини.
Готову запіканку розкладаємо по порціях, подаємо гарячою. Приємного апетиту!