Запіканка з картопляного пюре і тюфтельок з індички під сиром

Запіканка з картопляного пюре і тюфтельок з індички під сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Основні інгредієнти: картопля, гриби, фарш індички, твердий сир, який плавиться.

Інгредієнти

Картопля – 8-10 шт.
Молоко – 1 стакан
Вершкове масло – на смак в пюре
Фарш з індички – 500-600 р.
Сир твердий – 200-300 р.
Яйце – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сіль,приправи – за смаком
Гриби – 100г. будь за смаком
Зелень – за смаком
Майонез – 4-5 ст. л.

Як приготувати Запіканка з картопляного пюре і тюфтельок з індички під сиром

Повноцінний вечерю, тефтелі з картопляним пюре. М’ясо індички вважається дієтичним, тому це блюдо менш калорійне порівняно з іншими видами фаршу, до того ж смак у тюфтельок виходить ніжним і дуже смачним. Плюс страв в духовці – економія часу, поки готується вечеря, можна займатися іншими справами. Щоб ще зменшити калорійність страви, купуйте сир з меншим відсотком жирності.

Покроковий рецепт

Готуємо спочатку картопляне пюре. Картопля очищаємо, моєму, варимо до готовності, робимо пюре з маслом і гарячим молоком.





Готуємо фарш. Змішуємо його з приправами і сіллю за смаком, натертим на тертці цибулею і яйцем.



Пюре накладаємо в глибоке деко, посипаємо зеленню, зверху викладаємо шар грибів.

Скачуємо невеликі тефтелі, укладаємо зверху на пюре. Відправляємо в розігріту духовку хвилин на 30.



Потім дістаємо, посипаємо тертим сиром, змащуємо майонезом і відправляємо назад в духовку ще на півгодини.





Готову запіканку розкладаємо по порціях, подаємо гарячою. Приємного апетиту!