Куряче філе промити і порізати його кубиками.
У сотейнику широкому і глибокому (я його використовую потім відразу для запікання, тому беру зі знімною ручкою) обсмажити курку на рослинному маслі, додавши туди натертий на тертці або через прес часник, сіль і перець за смаком. Взагалі курку можна не обсмажувати, а просто змішати з часником і укласти на дно сотейника, але нам подобається піджареної курка, тому я її обсмажую.
Додати до смаженій курячого філе, трохи майонезу/сметани і перемішати. Вирівняти на дні так, щоб курка закрила всі дно вашої форми.
Поки обсмажувалася курка, картопля почистити і промити водою. Порізати картоплю тоненькими кружальцями і викласти зверху на курку шарами, кожен за смаком посолити, поперчити і змастити майонезом/сметаною
Зверху на картоплю викласти шар натертого на крупній тертці сиру. Сир беру будь-який (Вершковий, Король Артур, Сметанковий та ін) Поставити форму(сотейник) в розігріту до 180 градусів духовку і запікати до готовності картоплі 40-50 хв.
Взагалі я помітила різні сорти картоплі готуються різний час, іноді досить 40 хв., а іноді картоплю і 60 хв. в духовці здається трохи недошедшим.
Подавати гарячим, можна зверху посипати зеленню.
Приємного апетиту!