Макарони для запіканки варто відварювати не до повної готовності, до кінця вони дійдуть в духовці, інакше може вийти каша з макаронів.
Інгредієнти
Свинячий фарш – 500 г | |
Макарони – 500 г | |
Цибуля – 1 шт | |
Сир – 200 г | |
Сметана 20% – 350 мл | |
Яйця – 3 шт | |
Сіль, приправа, перець, спеції – за смаком |
Макарони – це недорогий і доступний кожному продукт, до того ж він ще і ситний. Запіканка з макаронів дуже проста у приготуванні, з даними рецептом впорається кожен, в ньому немає нічого складного, а в підсумку виходить досить оригінальне блюдо.
Покроковий рецепт
Обсмажуємо цибулю, після додамо до нього свинячий фарш, солимо за смаком, додаємо у фарш приправи, спеції, перець – хто що любить. Тушкуємо під кришкою до повної готовності м’яса.
Відварюємо макарони, солимо їх і залишаємо злегка недовареними. Відкидаємо макарони через друшляк.
Деко обмазуємо соняшниковою олією і викладаємо першим шаром макарони, далі макарони посипаємо тертим сиром, укладаємо шар з фаршу і промазуємо все сметаною.
Далі йде другий шар з макаронів і ще раз теплий сир.
Запіканка відправляється в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Запіканка відправляється в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Відокремлюємо білки від жовтків і жовтками обмазуємо верх запіканки і знову ставимо в духовку до утворення красивою золотистої скоринки.
Запіканка готова, приємного апетиту!