Запіканка з макаронів з фаршем та сиром

Запіканка з макаронів з фаршем та сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Макарони для запіканки варто відварювати не до повної готовності, до кінця вони дійдуть в духовці, інакше може вийти каша з макаронів.

Інгредієнти

Свинячий фарш – 500 г
Макарони – 500 г
Цибуля – 1 шт
Сир – 200 г
Сметана 20% – 350 мл
Яйця – 3 шт
Сіль, приправа, перець, спеції – за смаком

Як приготувати Запіканка з макаронів з фаршем та сиром

Макарони – це недорогий і доступний кожному продукт, до того ж він ще і ситний. Запіканка з макаронів дуже проста у приготуванні, з даними рецептом впорається кожен, в ньому немає нічого складного, а в підсумку виходить досить оригінальне блюдо.

Покроковий рецепт



Обсмажуємо цибулю, після додамо до нього свинячий фарш, солимо за смаком, додаємо у фарш приправи, спеції, перець – хто що любить. Тушкуємо під кришкою до повної готовності м’яса.

Відварюємо макарони, солимо їх і залишаємо злегка недовареними. Відкидаємо макарони через друшляк.




Деко обмазуємо соняшниковою олією і викладаємо першим шаром макарони, далі макарони посипаємо тертим сиром, укладаємо шар з фаршу і промазуємо все сметаною.


Далі йде другий шар з макаронів і ще раз теплий сир.

Запіканка відправляється в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.



Запіканка відправляється в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Відокремлюємо білки від жовтків і жовтками обмазуємо верх запіканки і знову ставимо в духовку до утворення красивою золотистої скоринки.

Запіканка готова, приємного апетиту!